USRAH GURU DAN PELAJAR MAAHAD MUHAMMADI PEREMPUAN

                                              

Pada 30 September 2020 Maahad Muhammadi Perempuan telah mengadakan usrah guru dan pelajar.Sepanjang usrah ini berlangsung pelajar dan guru telah mematuhi segala SOP yang telah ditetapkan untuk memastikan para guru dan pelajar terhindar daripada penyakit COVID-19.

 

            

 

Usrah guru berlangsung selama 1jam 15minit iaitu bermula pada pukul 1.30petang sehingga 2.45petang.Penceramahnya ialah YB Sahibul Fadhilah Dato Haji Nik Abdul Kadir Bin Haji Nik Mohamad yang merupakan Timbalan Mufti Kerajaan Negeri Kelantan.

  

Beliau tiba di perkarangan sekolah pada pukul 12.30 tengahari.Beliau telah dijemput untuk menjamu selera dahulu sebelum menunaikan solat zohor berjemaah.Usrah ini telah diadakan di Dewan Asma dengan tajuk 'Jika Tidak Kerana Guru Aku Tidak Akan Mengenal Tuhanku'.Usrah ini telah dianjurkan oleh Badan Kebajikan Guru Dan Kakitangan MMP (BAKEG).

 

Manakala usrah pelajar pula bermula pada pukul 1.00 petang sehingga pukul 2.00 petang.Pelajar dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk memudahkan sesi usrah berlangsung dan mereka dipimpin oleh naqibat masing-masing.