PROGRAM JARINGAN KOLABORATIF ANTARA FAKULTI PENDIDIKAN, UNIVERSITI MALAYA DENGAN MAAHAD YAYASAN ISLAM KELANTAN

Isnin, 21 Mac 2022 - Sebuah program iaitu ‘Program Jaringan Kolaboratif antara Fakulti Pendidikan, Universiti Malaya dengan Maahad Yayasan Islam Kelantan’ telah diadakan di Maahad Muhammadi Perempuan di dewan Asma’. Pihak Fakulti Pendidikan, Universiti Malaya yang diketuai oleh YBhg. Prof. Maya Dr, Muhammad Faizal bin Ab. Ghani telah mengadakan program tersebut bermula dari pukul 2.30 petang dan tamat pada pukul 4.30 petang.

 

 

Beliau telah memberikan beberapa penerangan yang bertajuk ‘Model Kepimpinan Guru Malaysia’. Kemudian program tersebut diteruskan dengan aktiviti yang memerlukan para guru untuk berada dalam beberapa buah kumpulan dan membincangkan mengenai beberapa perkara seperti perbezaan antara kepimpinan dan pengurusan berdasarkan contoh amalan harian mereka dan membina sebuah pelan penambahbaikan sekolah berdasarkan TIGA what dan how. Setelah itu beberapa orang guru dipilih untuk memberi pendapat mengenai tajuk yang diberikan.

 

 

 

Program kemudian diteruskan dengan penyampaian cenderahati daripada pihak sekolah kepada pihak fakulti pendidikan Universiti Malaya. Seterusnya pihak fakulti juga turut menyampaikan cenderahati kepada pihak sekolah. Setelah itu majlis diakhiri dengan sesi penggambaran bersama di atas pentas.