PENGGAMBARAN JEJAK RASUL TV3 DI MMP

23 FEBRUARI 2021- Maahad Muhammadi Perempuan sangat bertuah dengan kehadiran krew TV3 dan telah terpilih untuk menjadi salah satu siri dalam Jejak Rasul.

Suasana pembelajaran dalam kelas turut menjadi rakaman pada hari itu dituruti juga dengan kelas hafazan oleh ustaz Wan Khairul Anuar Abdul Manaf.

Krew TV3 juga menemu bual beberapa tokoh yang banyak memberi jasa kepada sekolah Maahad Muhammadi Perempuan ini. Sesi temu bual diakhiri dengan menemu bual pengetua MMP,Tn.Haji Pakhruddin bin Deraman.

Doa wehdah turut dialunkan oleh pelajar tingkatan 6 yang akan menghadapi peperiksaan STAM yang bertempat di padang sekolah.Krew TV3 juga mengadakan sesi penggambaran penulisan khat bersama juara khat MISMAM,Nik Magfirah di 4 khadijah 4. Akhir sekali,krew TV3 menikmati sedikit juadah yang disediakan oleh pihak sekolah sebelum pulang.