MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE-21

Khamis, 13 Januari 2022 - Mesyuarat Agung Persatuan Ibu Bapa & Guru (PIBG) kali ke-21 telah diadakan di Maahad Muhammadi Perempuan yang turut sama dihadiri oleh Tuan Haji Ahmad Pakhruddin bin Haji Deraman selaku Tuan Pengetua sekolah diikuti deangan barisan pentadbir serta para ibu bapa pelajar MMP yang turut hadir ke mesyuarat ini.

 

 

 

Majlis dimulakan dengan bacaan ayat-ayat suci Al-quran dan dituruti dengan ucapan Yang Mulia Tuan Pengarah YIK Encik Muhd Zaki bin Deraman. Seterusnya , majlis diteruskan lagi dengan ucapan perasmian oleh Yang Berhormat Dato' Haji Mohd Amar bin Abdullah . Majlis  diteruskan lagi dengan pembentangan dan penerimaan laporan kegiatan tahunan, penyata kewangan , dan usul Maahad Muhammadi Perempuan.

 

 

 

 

Selain itu, pemilihan jawatankuasa PIBG 2023 juga turut diadakan. Kemudian, para tetamu yang Berhormat dijemput menikmati juadah yang disediakan. Akhir sekali, majlis mesyuarat PIBG diakhiri dengan perbincangan antara pihak ibu bapa dan guru mengenai usul yang telah dicadangkan .