MAJLIS TAARUF GURU BAHARU, PELANTIKAN DAN PENYERAHAN WATIKAH GURU SERTA MAJLIS TADARUS RAMADAN

RABU, 27 APRIL 2022 - Majlis Taaruf Guru Baharu, Pelantikan dan Penyerahan Watikah Guru Serta Majlis Tadarus Ramadan telah diadakan di Maahad Muhammadi Perempuan bertempat di Dewan Fatimah.

Majlis dimulakan pada jam 8.50 pagi dengan bacaan ayat suci al -Quran daripada wakil pelajar tingkatan 6. Majlis diteruskan lagi dengan sesi taaruf oleh 11 orang guru baharu. Oleh itu,setelah selesai sesi taaruf majlis diteruskan dengan ucapan perasmian oleh tuan mudir . Kemudian diteruskan lagi dengan pelantikan dan penyerahan watikah kepada para guru.

Majlis Tadarus Ramadan diteruskan dengan bacaan ayat suci al -Quran oleh Ustaz Badrul Hisham. YBrs Ustaz Zulqarnain bin Hassan Pengarah Yayasan Amanah Tok Kenali (YTK) Negeri Kelantan telah dijemput untuk memberikan ceramah Ramadan. Majlis diakhiri dengan penyampaian cenderahati oleh pihak sekolah kepada YBrs Ustaz Zulqarnain sebagai tanda penghargaan.