MAJLIS PENYERAHAN LENCANA MUMTAZ SOFI

                    

SELASA, 8 FEBRUARI 2022 - Maahad Muhammadi Perempuan telah mengadakan Majlis Penyerahan Lencana Mumtaz Sofi bagi calon-calon SMU sesi persekolahan 2021. Majlis ini adalah bertujuan menzahirkan sokongan pihak pentadbir serta para guru terhadap para calon SMU. Selain itu, tujuan seterusnya adalah bagi memastikan mereka menanam keazaman yang tinggi untuk mencapai kejayaan dalam peperiksaan tersebut.

 

                 

Majlis tersebut dimulakan dengan ucapan tuan pengetua Maahad Muhammadi Perempuan, Ustaz Tuan Haji Ahmad Pakhruddin bin Haji Deraman. Seterusnya, dilakukan penyerahan lencana Mumtaz Sofi kepada setiap ketua kelas dan penolong ketua kelas tingkatan 4. Majlis diteruskan lagi dengan ucapan dari Penolong Kanan Hal Ehwal Murid dan Penolong Kanan Kokurikulum berkaitan simbolik di sebalik pemakaian lencana. 

 

                 

Majlis ini diiringi bacaan doa dan sesi fotografi sebagai penutup. Harapannya, agar para pelajar mampu mencapai keputusan cemerlang yang terbaik dalam peperiksaan SMU yang akan bermula pada minggu hadapan