MAJIS SOLAT HAJAT DAN RESTU ILMU TINGKATAN 5

21 FEBRUARI 2022 - Maahad Muhammadi Perempuan telah mengadakan Majlis Restu Ilmu berserta Solat Hajat bagi para pelajar Tingkatan 5. Majlis ini diadakan pada jam 1 tengah hari dan dimulakan dengan ucapan Penolong Kanan Pentadbiran Maahad Muhammadi Perempuan. Ucapan tersebut disusuli ucapan dari Tuan Pengetua Maahad Muhammadi Perempuan, Ustaz Haji Ahmad Pakhruddin bin Haji Deraman.

Selesai sahaja ucapan daripada Tuan Pengetua, wakil pelajar dari setiap kelas Tingkatan 5 menerima sumbangan dari pihak sekolah berupa alat tulis. Majlis diakhiri dengan solat hajat berjemaah antara para guru dan pelajar. Program ini adalah salah satu inisiatif pihak sekolah bagi memastikan pencapaian terbaik dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia yang akan berjalan pada minggu hadapan dapat dikecapi. Program ini juga diharapkan dapat menzahirkan sokongan pihak sekolah terhadap semua pelajar tingkatan 5.