KURSUS PROFESIONALISME GURU-GURU MMP

  26 September, 2020 - Maahad Muhammadi Perempuan telah melangsungkan Kursus Profesionalisme Guru-Guru bagi tahun 2020. Majlis berlangsung di Dewan Asma' dan dihadiri oleh 114 orang guru. Slot pertama dimulakan dengan ucapan daripada Prof. Madya Dr. Haji Yahya bin Don pada jam 08.45. Tajuk ucapan beliau merupakan " Kepimpinan Guru Pasca COVID-19". Ucapan berjalan selama 1 jam 45 minit sebelum guru-guru diberikan waktu untuk berehat dan makan selama 30 minit.

 

   

 

Ucapan diteruskan oleh Prof. Dr. Madya bin Haji Don diteruskan lagi dalam slot kedua pada jam 11.00. Ucapan beliau berakhir pada jam 12.30 tengahari, Pengetua Maahad Muhammadi Perempuan, Tuan Haji Ahmad Pakhruddin bin Derahman memberi ucapan aluan bagi Majlis Perasmian Penutup. seterusnya, majlis diterukan dengan Ucapan Perasmian Penutup oleh Ynag Mulia, Engku Rajhan Engku Ismail.

   

 

Guru-guru menerima sijil dan cenderahati sebagai tanda penghargaan. Kursus diakhiri dengan sesi bergambar antara guru-guru dan AJK Pelaksana. Guru-guru dijemput untuk makan tengahari bersama dan dibenarkan bersurai.