HARI PENDAFTARAN ASRAMA BAGI SESI 2021

ISNIN,18 JANUARI 2021-Maahad Muhammadi Perempuan telah mengadakan hari pendaftaran bagi kemasukan pelajar asrama yang berlangsung selama dua hari.

Sesi pendaftaran pada 18 Januari 2021 telah dibahagikan kepada dua sesi iaitu pagi dan petang manakala pada 19 Januari 2021,hanya berlansung satu sesi iaitu 9:30 pagi hingga 1 tengah hari.

Guru-guru bertugas mengambil bacaan suhu pelajar di pintu pagar utama sekolah.

Selain itu,guru-guru bertugas dan pihak berkuasa juga turut memberikan kerjasama untuk memantau keadaan lalu lintas.

Ibu bapa tidak dibenarkan untuk turun daripada kereta dan menghantar pelajar ke pintu pagar asrama.Sebaliknya,ibu bapa perlulah menurunkan pelajar didataran pandu lalu.Dataran pandu lalu dikawal oleh guru-guru yang bertugas serta polis bantuan.

Apabila pelajar sampai di pintu pagar asrama,mereka perlu menyerahkan borang pendaftaran kepada guru yang bertugas.Guru yang bertugas akan merekodkan kemasukan pelajar ke asrama.Pelajar yang perlu dikuarantin akan diuruskan oleh guru yang bertugas.Sebarang pengumuman yang berkaitan akan dimaklumkan kepada pelajar.