MAJLIS WATIKAH PERLANTIKAN 2021

                                                                                                                                                                                                                                                     

JUMAAT, 28 OGOS 2021 - Maahad Muhammadi Perempuan telah mengadakan Majlis Watikah Pelantikan Pimpinan Pelajar & Pelancaran Liqa' Fikri untuk melantik pimpinan baharu bagi sesi 2021, majlis ini dilakukan secara atas talian dengan menggunakan media platform Google Meet .

                                

Majlis dimulakan dengan nyanyian nasyid, bacaan ayat suci Al-Quran dan nyanyian lagu Negaraku. Majlis kemudiannya diteruskan dengan  kata-kata aluan daripada Setiausaha Unit HEM, Ustazah Rahaniah bt Ghazali. Beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada para pentadbir yang turut sama hadir dalam majlis perlantikan ini. Selain itu, pengetua MMPTuan Haji Ahmad Pakhruddin bin Deraman, turut dijemput untuk memberikan sedikit kata-kata semangat kepada para pimpinan yang baru dilantik bagi sesi 2021. 

                               

Seterusnya, majlis turut diceriakan lagi dengan upacara perasmian yang dilakukan oleh Penolong Pengarah Hal Ehwal Murid YIK, Encik Harun bin Ismail. Majlis kemudiannya diteruskan lagi dengan paparan gimik perasmian berkenaan badan induk yang terdapat di MMP serta ucapan daripada ketua pelajar tahun 2021. Akhir sekali, peserta watikah melafazkan bacaan ikrar untuk menjalankan tugas masing-masing dengan penuh tanggungjawab, adil dan saksama, yang diketuai oleh selaku ketua pejalar Maahad Muhammadi Perempuan pada tahun 2021, Nur Arina Arifah bt Arilhamdi.

                               

Author’s Posts