MAJLIS PENYERAHAN WAQAF AL QURAN

RABU,08 OKTOBER 2020- Alhamdulillah telah berlangsung suatu majlis yang amat bermakna bagi pihak sekolah dan para pelajar MMP iaitu  Majlis Penyerahan Waqaf Al Quran pada 20 Safar 1442H. Majlis ini diadakan di Bilik Mesyuarat MMP bermula pada pukul  11 pagi bertemakan ‘ Satu Pelajar Satu Al Quran ( Al Quran Dihatiku ) '.

Majlis dimulakan dengan bacaan ayat-ayat suci AlQuran dan ucapan aluan daripada Pengetua Maahad Muhammadi Perempuan iaitu Tuan Pakhruddin bin Deraman . Ucapan perasmian disempurnakan oleh YBrs Dato’ Haji Mohd Nazry bin Mohamad Nor iaitu Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Pembangunan Insan Kelantan.

Seterusnya, sesi penyerahan Al Quran kepada wakil-wakil pelajar di lakukan setelah selesai ucapan perasmian. Sebagai tanda penghargaan, Pengetua Maahad Muhammadi Perempuan telah menyampaikan cenderahati kepada perasmi dan majlis diakhiri dengan sesi bergambar bersama.

Insyallah dengan wakaf AlQuran ini, adalah diharapkan penghayatan terhadap isi kandungan AlQuran dalam kehidupan akan lebih digiatkan dalam kalangan pelajar-pelajar.