GOTONG ROYONG PERDANA SESI 2022

Rabu , 30 Mac 2022 - Maahad Muhammadi Perempuan telah mengadakan gotong-royong perdana bagi sesi 2022. Aktiviti ini melibatkan para pelajar dan guru di sekolah.                                                                                                                                                                                                                                                       

Sebelum bermula acara gotong-royong perdana, para pelajar dan guru diminta menjamah dahulu kuih-muih yang disediakan pihak kantin di hadapan Astaka. Kemudian, setiap guru kelas diminta membahagikan tugas-tugas kepada setiap pelajar bagi melaksanakan program Gotong-Royong Perdana. Para pelajar dan guru kemudian mula bergerak ke kawasan masing-masing dengan pelbagai peralatan seperti kain buruk, baldi, penyapu dan berus.                                                           

                                                              

 Pada pukul 12.00 tengah hari, para pelajar dan guru berkumpul di kantin untuk menikmati jamuan makan tengah hari. Para pelajar telah diberi sebungkus nasi lemak dan air sirap. Sebelum acara berakhir, murid-murid dikehendaki menyimpan semula peralatan-peralatan yang digunakan semasa gotong-royong tadi. Disebabkan usaha gigih para pelajar membersihkan kawasan sekolah, setiap guru kelas memberi para pelajar upah dan para guru juga turut berpesan untuk mengamalkan budaya 'sentiasa bersih'.